2210
2018
uygun fiyata boya, boya badana, iç dış boya,boya firması,

Duvardaki Pürüzler Nasıl Düzelir?

Boya yaparken duvarlarda pürüz olmasını hiçkimse istemez. Normalde duvarlarımız düzgün ve saten alçı ile pürüzsüz bir hale getirilmiş, ancak boya işlemleri sırasında duvarlarda bir takım can sıkıcı pürüzler görmek nadirende olsa mümkündür. Bu pürüzler kurumuş boya zerreleri yada kum tenesi gibi ortamdan boya esnasında dikkat edilmediği taktirde boyaya bulaşan ve duvarda kalan maddelerdir. Bu oluşumları engellemek için boya işlemine başlamadan önce duvarın zimparasinin düzgün yapılmış olmasına dikkat etmek gerekir.

Eğer saten alçı yeni çekilmiş ise zaten zımpara yapılır. Ancak boya üstü boya yapılması gerken durumlarda zımpara genelde ihmal edilir. Ancak boya üstü boya yapılması gerektiğinde de zımpara ihmal edilmesi doğru değildir çünkü daha önce yapılan boyada duvara toz kum tanesi yada benzer maddeler yapışmış ve bu maddeler boya ile birlikte duvarda kurumuş olabilir. Bu yüzden her boyadan önce duvarların prüzsüz olup olmadığı bakılır, gereken yerlere zımpara yapılır, ardindan boya yapılacak duvar ve çevresindeki toz ve benzeri maddeler duvardan uzaklaştırılır.

Boya işleminde kullanılacak olan rulo ve fırçaların temiz olmasına dikkat edilir. Ayrıca kullanılacak boyanın içerisinde kurumuş biya parçası yada herhangi yabancı madde olmadığından emin olmamız gerekir. Eğer bu hususlara dikkat edilirse temiz ve prüzsüz boyalı bir duvar elde etmiş oluruz.

Duvar çıtası yapılmış projelerimizi incelemek içn mutlaka çalışmalarımıza bakınız.